A Statista kiadta hogy melyik digitális replikák voltak a legnépszerűbbek az Amerikai piacon 2014 első negyedévében. A digitális replika nem összekeverendő a digitális magazinokkal! A digitális replika a konkrét PDF file, ugyanis ilyenkor a kiadók egy az egyben átadják az elkészült print anyag PDF változatát a tovább értékesítő szolgáltatásoknak, amik aztán tableten, okostelefonon, számítógépen, vagy akár ebookon is olvashatók. Ezért is hívják replikának, hiszen csak egy másolat az eredeti forrásanyagról.

A kimutatásból jól látható hogy a Game Informer Magazine vezeti a listát, elég jelentős előnnyel a többihez képest. Egy vérbeli gamer magazinról van szó, és érdekes hogy milyen nagynevű magazinokat előz meg. 2,89 millió példányt értékesítettek belőle a tavalyi év első negyedévében, míg mondjuk egy National Geographicból 164.408 darab fogyott.

digitalis-replika-US-2014_Q1

A számokból jól látható hogy ez a piac is jelentős, ez is növekszik, de talán az egyre több digitális magazint készítő és kiszolgáló rendszer megjelenésével a digitális magazin készítés is gyorsabbá és népszerűbbé fog válni.

Forrás: Statista